Vinarji

Vsak zase odličen, skupaj izjemni.

Eno Vrhpolje - skupna znamka vrhpoljskih vinarjev

Iz roda v rod so Vrhpoljci gojili trto in prenašali znanje na naslednje generacije. Od nekdaj so bili tudi odlični kletarji, velbane kamnite kleti so bile ponos sleherne domačije. Tradicionalni način gradnje kleti se je ohranil do danes, kletarstvo pa je v mnogih pogledih zelo napredovalo. Današnja kakovostna in vrhunska vina vinorodnega kraja Vrhpolje so negovana do potankosti. Različne lege vinogradov in osebni pečat posameznih vinarjev omogočajo raznoliko ponudbo odličnih vin, ki so cenjena doma in po svetu.

ENO VRHPOLJE je skupna znamka vrhpoljski vinarjev.

Vinarji


Kontakt


Vina Krapež

Vinarska družina Krapež obdeluje svoje vinograde že od leta 1928. Od nekdaj so bili skrbni kletarji. Danes prisegajo na skromen pridelek na trtah in pridelujejo v glavnem krepka, strukturna vina. V stari kamniti kleti vina negujejo v sodih, saj verjamejo, da jih najbolje oblikujeta le les in čas.

Vina


Kontakt


Monvi

Družina Škrlj, ki že več generacij živi v Dupljah, obdeluje vinograde po družinskem izročilu. Grozdje negujejo na trti do polne zrelosti. Vina Monvi zorijo v posebej obdelanih hrastovih barrique sodih. Škrljevi cenijo mir v globoki kleti, ki upočasnjuje zorenje in oblikuje lepoto odličnih vin.

Vina


Kontakt


Nafa

Vina Nafa so dobila ime po leseni posodi, je v preteklosti služila za pretakanje vina. Družina Škrlj, ki se je v Vrhpolje priselila že sredi 18. stoletja, je ponosna na svojo vinarsko tradicijo. Naravne danosti združujejo s strokovnim znanjem in najnovejšo tehnologijo. Pridelujejo sveža vina s poudarjeno sortnostjo, v skladu z družinsko tradicijo pa tudi zorena rdeča vina.

Vina


Kontakt


Kmetija Tomažič

Več kot stoletna vinogradniška tradicija družine Tomažič in odlične lege njihovih vinogradov so dediščina, ki jo danes plemenitijo kar tri generacije. Z izkušnjami, znanjem in mladostno energijo pridelujejo različna sortna vina, ki na ocenjevanjih pogosto dobijo visoka priznanja. Zadnja leta pa Tomažičevi v svoji novi kleti zorijo tudi penino.

Vina


Kontakt


Žvokelj

V delu vasi Vrhpolje, ki mu domačini pravijo Brith, družina Žvokelj ohranja bogato tradicijo vinogradništva. Njihova stara kamnita klet ponuja bogato izbiro sortnih vipavskih vin. Ponos kleti so avtohtone sorte rebula, vitovska garganja, pergolin in zelen, ki jih Žvokljevi negujejo s posebno ljubeznijo.

Vina